Перейти до основного вмісту
НМТ на максимум

16 лютого в Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулися урочистості з нагоди закриття освітнього проєкту «Школа успішних випускників «НМТ на максимум», на яких з вітальним словом виступив ректор університету Роман ПЕТРИШИН та заступниця директора Департаменту освіти і науки, начальниця управління освіти та цифрової трансформації Оксана ГРИНЮК.

Проєкт ініційовано Студентським парламентом Чернівецького університету, а зреалізовано у партнерстві з Департаментом освіти і науки Чернівецької ОВА, він тривав 7-ми тижнів. У рамках проєкту 75 одинадцятикласників закладів області пройшли підготовку для успішного складання національного мультипредметного тесту та отримали сертифікати.

Факультет математики та інформатики уже протягом трьох років проводить безкоштовні курси підготовки до ЗНО з математики у дистанційному форматі (координатор – Віра Сікора) та інтенсиви з підготовки до НМТ з математики (координатор – Вадим Мироник), що є чудовою професійною допомогою для школярів. Тому ми мали досвід, яким поділилися з організаторами проєкту. Ідея проведення такої школи обговорювалася ще рік тому і навіть була повністю узгоджена програма підготовки з математики. До цієї роботи були залучені досвідчені викладачі факультету, які й самі здали ЗНО з математики на 200, це два заступники декана факультету математики та інформатики Василь Кушнірчук та Віра Сікора (експерти-консультанти проєкту з питань математики). Але через криваве вторгнення росії втілити в життя задуми не вдалося. Цьогоріч студентський парламент університету все ж зумів все організувати, використавши при цьому всі минулорічні напрацювання. До проведення занять з математики долучилися викладачі факультету математики та інформатики:

Іван Житарюк – професор кафедри алгебри та інформатики;
Галина Івасюк – доцент кафедри математичного моделювання;
Олена Карлова – професор кафедри математичного аналізу;
Руслана Колісник – завідувач кафедри алгебри та інформатики;
Василь Кушнірчук – доцент кафедри математичного моделювання;
Вікторія Лучко – асистент кафедри алгебри та інформатики;
Вадим Мироник – доцент кафедри алгебри та інформатики;
Ольга Мартинюк – деканка факультету математики та інформатики;
Денис Онипа – асистент кафедри математичного аналізу;
Лариса Піддубна – доцент кафедри математичного моделювання;
Віра Сікора – доцент кафедри алгебри та інформатики;
Олена Фотій – асистент кафедри математичного аналізу;
Наталія Шевчук – асистент кафедри алгебри та інформатики;
Богдан Яшан – асистент кафедри диференціальних рівнянь.

Приємно відзначити, що серед організаторів проєкту "Школа успішних випускників «НМТ на максимум»" були й студенти факультету математики та інформатики: Наталія Загул – студентка 406 групи, спеціальність 014.04 - Середня освіта (Математика), Ганна Дручук – студентка 406 групи, спеціальність 014.04 - Середня освіта (Математика), заступниця голови студпарламенту ЧНУ, Андрій Граб – студент 207 групи, спеціальність 124 – Системний аналіз, голова студпарламенту ФМІ.

А для школярів хочемо зауважити, що знання – це скарб, який ніхто не може у нас відібрати, тому навчайтеся, поповнюйте свою скарбничку знань. Успіху на НМТ. І не забувайте, що на факультеті математики та інформатики на вас завжди чекають. То ж до зустрічі. Миру, удачі та перемоги!!!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності