Перейти до основного вмісту
Співпраця

Міжнародна співпраця між Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича та Люксембурзьким інститутом здоров'я розпочалася з підписання меморандуму (серпень 2022 року), в якому чітко зазначені напрямки розвитку спільних наукових досліджень.

У рамках меморандуму неодноразово відбувалися зустрічі, в яких обговорювалися подальші кроки розвитку такої співпраці. Чергова зустріч з призначеним представником від Люксембурзького інституту здоров'я даного меморандуму доктором Петром Назаровим відбулася 6 листопада 2023 року у Люксембурзькому інституті здоров'я, який з робочим візитом відвідала деканка факультету математики та інформатики Чернівецького університету Ольга Мартинюк. Під час зустрічі мова йшла про подальшу співпрацю над дослідженнями із використанням аналізу даних, статистичних методів та методів машинного навчання в медицині, імунології та інших прикладних галузях. Крім цього обговорювалися перспективи започаткування та розвитку у Чернівецькому університеті напряму з біоінформатики. Цікаві думки та важливі поради щодо перших кроків реалізації такої ідеї висловили присутні на зустрічі представники дослідницької групи науковців MODAS (Multiomics Data Science) Люксембурзького інституту здоров’я, керівником якої є Петр Назаров. На зустрічі також був присутній доцент кафедри МПУіК, кандидат фіз.-мат. наук Тарас Лукашів, який на даний час перебуває на науковому стажуванні в Департаменті дослідження раку Люксембурзького інституту здоров’я, а крім цього є призначеним представником від ЧНУ вищевказаного меморандуму.

За понад рік плідної співпраці неодноразово проводилися обговорення отриманих результатів досліджень на наукових семінарах кафедри математичного моделювання та кафедри математичних проблем управління і кібернетики ЧНУ за безпосередньої участі у якості доповідача доктора Петра Назарова. Також викладачі та студенти Чернівецького університету мають можливість проходити стажування у Люксембурзькому інституті здоров'я.

Співпраця з Люксембурзьким інститутом здоров'я
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності