Перейти до основного вмісту
інфомаційна карта

МАТФАК має ким пишатися!
Приємно отримати слова вдячності від Секретаріату Уповноважений із захисту державної мови "за належну підготовку студентів факультету як спеціалістів з інформатизації та допомогу в розробці засобів візуалізації актуальної інформації щодо захисту державної мови в Україні."
Як зазначив у офіційному листі заступник керівника Секретаріату Сергій СИРОТЕНКО: "... результати кваліфікаційної роботи “Інформаційна карта функціонування державної мови” студента 4 курсу Іфтоди Богдана Миколайовича кафедри прикладної математики та інформаційних технологій виявились цікавими, корисними та рекомендовані для впровадження з метою представлення на офіційному сайті Уповноваженого із захисту державної мови інформації щодо стану функціонування державної мови в областях та обласних центрах України."
Актуальність розробки викликана потребою створення зручного та доступного ресурсу, який би надавав інформацію про стан функціонування державної мови в областях та обласних центрах України. Про це йшлося на робочих зустрічах при визначенні завдань та вимог до результуючого продукту, при поетапних звітах під час написання роботи, до яких приєднувався Тарас Кремінь. У результаті діяльності розроблено вебдодаток із використанням карти України, що значно спрощує відображення уже наявної інформації на сайті Уповноваженого із захисту державної мови. Цей додаток надає користувачам можливість перегляду регіональної програми розвитку державної мови, а також інформації про відповідальних посадовців та про заходи державного контролю тощо.
Бережімо та захищаймо нашу рідну українську мову всіма можливими способами, адже "мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її" (Олесь Гончар).
Факультет математики та інформатики вітає автора роботи Богдан Іфтода, а також керівника Анастасія Юрійчук з чудовим результатом. 23 червня Богдан успішно захистив кваліфікаційну роботу на засіданні ЕК, завершивши бакалаврат за ОП "Технології програмування та комп'ютерне моделювання" (спеціальність 113 - Прикладна математика).
Нових вдалих реалізацій, які наближатимуть Україну до омріяної перемоги!
Слава Україні!

inf.karta
inf.karta
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності