Перейти до основного вмісту
Медіація

1 грудня на факультеті математики та інформатики з метою інформування всіх учасників освітнього процесу щодо питань врегулювання різних типів конфліктних ситуацій відбулася чергова зустріч. Тема онлайн-зустрічі "Комунікація в конфлікті, медіація та врегулювання спорів учасників освітнього процесу в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича".

Представники навчально-наукової лабораторії медіації, переговорів та арбітражу кафедри публічного права, які відгукнулися на ініціативу кафедри алгебри та інформатики факультету, з професійної точки зору розкрили цю надзвичайно цікаву та актуальну тему.

Спікерами на цій зустрічі були: Руслана Гаврилюк – завідувачка кафедри публічного права ЧНУ імені Юрія Федьковича, доктор юридичних наук, професорка, медіаторка, почесна членкиня НАМУ, голова ГО "Буковинський центр медіації", менторка проєкту "Мир в цифровий час" та Лідія Нестеренко – керівниця навчально-наукової лабораторії медіації, переговорів та арбітражу ЧНУ імені Юрія Федьковича, медіаторка, Інженерка порозуміння, членкиня ГО "Буковинський центр медіації", амбасадорка проекту "Мир в цифровий час".

Під час зустрічі була абсолютно легка атмосфера та проста комунікація, відчувалася щира зацікавленість аудиторії слухачів, до якої належали не лише викладачі та студенти факультету математики та інформатики, але й інших структурних підрозділів університету. Обрана спікерами манера подання матеріалу, ведення дискусії була надзвичайно вдалою, бо захопила учасників різних вікових категорій, про це свідчить їх активність у продовж всієї зустрічі. Слухачі отримали важливу інформацію щодо нормативних документів, що врегульовують різноманітні освітні конфлікти, які можуть виникати під час навчання в ЧНУ, опрацювали алгоритм "звернення-вирішення проблеми", з'ясували можливості медіації під час вирішення різних суперечок (і не тільки тих, котрі виникають в освітній площині).

Педагогічна діяльність включає в себе не лише професійне володіння матеріалом, не лише вміння використовувати різні методики, а ще й вдало поєднувати ці знання та вміння, спілкуючись зі студентами, мотивуючи їх до нових звершень, а при цьому завжди використовуються елементи медіації.

Детальніше про подію https://algebra.chnu.edu.ua/novyny/zahalni/vidbulasia-zustrich-komunikatsiia-v-konflikti-mediatsiia-ta-vrehuliuvannia-sporiv-uchasnykiv-osvitnoho-protsesu-v-chernivetskomu-natsionalnomu-universyteti-imeni-yuriia-fedkovycha/

Нагадаємо, що попередня зустріч була на тему «Секрети і правила безконфліктного спілкування» у рамках співпраці з Соціально-психологічним центром Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Деталі https://algebra.chnu.edu.ua/novyny/zahalni/11-lystopada-vidbuvsia-onlain-seminar-sekrety-i-pravyla-bezkonfliktnoho-spilkuvannia/

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності