Перейти до основного вмісту
Вічна пам'ять Котенко Ніні Володимирівні

З глибоким сумом повідомляємо, що 6 листопада 2022 року на 80 році життя перестало битися серце чудової людини Ніни Володимирівни Котенко.

Ніна Володимирівна народилася 1 жовтня 1943 року в м. Туринськ Свердловської області. Майже 50 років її життя було пов'язане з Чернівецьким університетом. У 1962 році вона поступила на математичне відділення фізико-математичного факультету Чернівецького державного університету і навчалася на кафедрі прикладної математики та механіки (ПММ) за спеціальністю «Обчислювальна математика». Після закінчення університету в 1967 році відразу розпочала трудову діяльність, залишившись на кафедрі ПММ (тепер кафедра прикладної математики та інформаційних технологій). Кандидатську дисертацію “Узагальнені динамічні задачі термопружності для масивних тіл” захистила у 1992 році у Куйбишевському державному університеті, науковий керівник – професор Михайло Ленюк. Її наукові дослідження присвячені розв’язанню зв’язаних і незв’язаних динамічних задач термопружності для масивних тіл в рамках класичної і узагальненої термомеханіки. Вона проводила заняття з вищої математики, методів наближених обчислень, практикуму на ЕОМ і з кодування інформації (спецкурс). Автор 12 навчально-методичних та понад 30 наукових праць. У 1994 році отримала вчене звання доцента кафедри ПММ. Ніна Володимирівна невтомно працювала на кафедрі до 2010 року, але й після завершення трудової діяльності брала активну участь в житті кафедри та факультету, долучаючись до різних заходів. Вона всією душею завжди вболівала за рідний факультет, бо це її велика родина. Ніна Володимирівна завжди була уважна до різних подій, які ми висвітлювали у мережі інтернет, активно їх коментувала (коментарі були адресні, мали глибокий зміст). Цього буде не вистачати…

В нашій пам’яті Ніна Володимирівна залишиться назавжди – з щасливими очима, з впевненим поглядом, в якому чітко можна було прочитати – я прожила чудове життя.

У цей скорботний день розділяємо невимовний сум і тугу разом із рідними та близькими, учнями та колегами. Світлий, добрий спомин про Ніну Володимирівну назавжди залишиться в серцях тих, хто її знав, любив і поважав.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності