Перейти до основного вмісту
Березовська Г.М.
З глибоким сумом повідомляємо, що 28 квітня 2022 року, на 85 році життя перестало битися серце чудової людини - викладачки кафедри математичного аналізу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
Галина Михайлівна народилася 29 березня 1938 року в місті Словʼянськ Донецької області. Протягом 43 років її життя було пов'язане з Чернівецьким університетом. У 1955-1960 роках вона навчалася на математичному відділенні фізико-математичного факультету, який закінчила з відзнакою, і відразу  розпочала свою викладацьку діяльність на кафедрі математичного аналізу, натхненно навчаючи студентів. Галина Михайлівна була надзвичайно віддана свої професії, любила математику та мала талант педагога, доступно пояснювала навіть дуже складні теми студентам, терпляче повторюючи пояснення.  
Наукова діяльність Березовської Галини Михайлівни пов'язана з дослідженням функцій та систем функцій, що утворюють квазістепеневі базиси у просторах аналітичних у крузі функцій. Галина Михайлівна приділяла велику увагу навчально-методічній роботі та якісній математичній підготовці студентів математичного факультету, керувала курсовими та дипломними роботами студентів кафедри математичного аналізу. 
Її життєвий шлях – взірець вірного і сумлінного служіння рідній землі та обраній справі.
У цей скорботний день розділяємо невимовний сум і тугу разом із рідними та близькими, учнями та колегами. Світлий, добрий спомин про Галину Михайлівну назавжди залишиться у серцях тих, хто її знав, любив і поважав.
Вічна пам’ять!
Прощання з Березовською Галиною Михайлівною та похорон відбудуться у суботу 30 квітня 2022 року о 10:00 за адресою вул. Полєтаєва 4/18.
Захоронення на Центральному кладовищі м. Чернівці (Годилів) орієнтовно об 11:15.
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності