Перейти до основного вмісту
Математична Майстерня

10 грудня на факультеті математики та інформатики проводилась VI Чернівецька відкрита олімпіада з лінгвістики, яка одночасно є відбірковим регіональним етапом XI Української олімпіади з лінгвістики. Організатор —  науково-творче об’єднання «Математична Майстерня».  

Олімпіада традиційно відбувалась в двох лігах:

  • молодша (учні не старші 8-го класу),
  • старша (учні 9-11 класів).

Всього зареєструвались 40 учасників.

27 грудня відбулося вручення дипломів призерам VI Чернівецької олімпіади з лінгвістики. Кращих лінгвістів міста привітали засновниця науково-творчого об‘єднання «Математична Майстерня», професор кафедри математичного аналізу Олена Карлова, деканка факультету іноземних мов, професор Ірина Осовська та деканка факультету математики та інформатики, професор Ольга Мартинюк.

Усі призери отримали ексклюзивні лінгвістичні календарі на 2024 рік від Чернівецького математичного товариства, а також смачні новорічні подарунки.

За результами регіонального етапу по 2 учасників кожної ліги, які найкраще впорались із задачами туру, безкоштовно запрошені на фінальний етап олімпіади, який відбудеться у березні в Києві. Переможці фінального етапу представлять Україну на міжнародних змаганнях у Бразилії.

Бажаємо успіхів на Всеукраїнському етапі нашій команді, а лінгвістичному руху на Буковині —  процвітання в Новому році!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності