Перейти до основного вмісту
Міжнародна співпраця

Відкриття на факультеті математики та інформатики спеціалізованої науково-дослідної лабораторії 3D-друку «Технології 3D-друку» завдяки фінансовому сприянню наших партнерів з Німеччини стало першим кроком плідної україно-німецької співпраці. Згодом відбувалися неодноразові зустрічі з нашими меценатами, Оле Гензелем та Йошуа Пісменом, на яких вони ділилися своїм досвідом у сфері медицини та 3D-моделювання для допомоги постраждалим у результаті воєнних дій. 

Наступним кроком у рамках співпраці є обговорення можливості проведення пізнавальних лекцій та навчання студентів ІТ-спеціальностей не лише працювати на 3D-принтерах та моделювати 3D-об’єкти, але й розробляти та створювати пристрої, якими можуть користуватися лікарі та парамедики для діагностики чи огляду хворого. 

Приємно зазначити, що 3 лютого 2023 року Оле Гензель передав факультету для доукомплектування 3D-лабораторії ноутбук. Щира вдячність за підтримку та бажання реалізовувати спільні заплановані проєкти.

Лабораторія факультету обладнана 3D-принтерами, які використовуються у навчальному процесі для якісної підготовки фахівців ІТ-галузі, набуття практичних навичок 3D-друку і засвоєння принципів, що лежать в основі цієї технології, а також для виготовлення пластикових елементів бандажів, протезів тощо на допомогу медикам і військовим. 

Разом до перемоги 🇺🇦

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності