Перейти до основного вмісту
симпозіум

Науковиця факультету математики та інформатики Олена Карлова взяла участь  у міжнародному математичному симпозіумі у якості запрошеного лектора.

Тринадцятий «Симпозіум із загальної топології та її застосувань в сучасному аналізі та алгебрі» - TOPOSYM 2022 (http://www.toposym.cz/) - відбувся у Празі з 25 по 29 липня, організований Факультетом математики та фізики Карлового університету в Празі, а також Інститутом Математики Чеської Академії наук та факультетом інформаційних технологій Технічного університету в Празі. В Симпозіумі взяли участь близько 150 математиків з понад 20 країн світу. Програма симпозіуму передбачала 24 запрошені лекції, проголошені математиками, відібраними науковим комітетом. Лекція-відкриття симпозіуму була проголошена Яном ван Міллом, головним редактором журналу Topology and its Applications. Цього ж дня доповідала докторка фіз.-мат наук, професорка кафедри математичного аналізу Чернівецького університету Олена Карлова, доповідь «Baire-one functions on topological spaces: some recent results and open questions».

Перший Топологічний Симпозіум (Prague Topological Symposium) відбувся у 1961 році в ті часи, коли світ був болісно розділений холодною війною. Спілкування через кордони було складним, і зважаючи на цей стан речей Едвард Чех вирішив організувати подію, яка б об’єднала математиків від Сходу до Заходу. Він зробив для цього величезні кроки, але не жаль не зміг побачити плоди своїх зусиль, бо помер у 1960-му. Однак, його зусилля не були марними - його студенти та колеги завершили почате Едвардом Чехом - і у 1961 році 147 математиків зібралися в Празі на тиждень, присвячений топології. Це поклало початок традиції, яка кожних 5 років об’єднує математиків з усього світу, які цікавляться різними галузями топології,  у Празі.

Олено Олексіївно, бажаємо вагомих наукових результатів і надалі.

симпозіум
симпозіум
симпозіум
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності