Перейти до основного вмісту
БМАНУМ

18 лютого відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Буковинської Малої Академії Наук. Учасники конкурсу представляли свої роботи на трьох секціях «Математика», «Статистика» та «Прикладна математика».

Перше місце у секції «Математика» здобув Козьма Роман (10 клас, Чернівецький ліцей № 1), представляючи результати роботи «Точки Штейнгауза на деяких кривих та проблема про чотири відстані».

Друге місце у секції «Математика» розділили між собою Шамбра Давуд (10 клас, Опорний заклад ''Романковецький ліцей імені академіка К.Ф. Поповича'' Сокирянської міської ради Дністровського р-ну) з роботою «Деякі цікаві криві, що часто зустрічаються у фізиці, техніці та проявляються у природі» та Олійник Марія (11 клас, Неполоковецький ЗЗСО I-III ст. Чернівецького р-ну) з роботою «Деякі задачі алгебри в множинах гіперкомплексних чисел».

Перше місце у секції «Статистика» здобув Столяр Юрій (11 клас, ОЗ Сторожинецький ліцей), представляючи результати роботи «Матричні ігрові стратегії у прийнятті оптимальних управлінських рішень (на прикладі формування кадрової політики області)».

Друге місце у секції «Прикладна математика» розділили між собою Ротар Аліса (11 клас, Чернівецький ліцей № 1) з роботою «Циклічні числові послідовності» та Ткачук Ангеліна (11 клас, ОЗО «Клішковецький ЗЗСО І-ІІІ ст.» Клішковецької ТГ) з роботою «Сакральна геометрія української вишивки».

Третє місце у секції «Прикладна математика» добув Жалоба Едуард (11 клас, ОЗ Сторожинецький ліцей), представляючи результати роботи «Методи моделювання для розрахункових задач з хімії на приготування гомогенних та гетерогенних сумішей за допомогою Python».

Вітаємо переможців конкурсу та бажаємо успішного виступу на наступному етапі. Вітаємо із гарним виступом учасників конкурсу та бажаємо продовжувати наукову діяльність, щоб отримати нові результати. Учасники всіх трьох секцій: Кузь Олександр (9 клас, Іспаський опорний ліцей ім. М.Марфієвича) – «Розв’язування квадратних, біквадратних рівнянь та рівнянь вищих порядків», Голбан Карина (9 клас, "ОЗО-Колінковецький ліцей Топорівської сільської ради") – «Задачі на розрізування» Танасійчук Іванна (10 клас, Киселицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст.., Вижницький район) – «Код нації», Заблоцький Олег (9 клас, ОЗ Сторожинецький ліцей) – «Асинхронні автомати та перетворення двійкових кодів».

Висловлюємо щиру вдячність науковим керівникам всіх учасників та вчителям ЗЗСО за титанічну працю та допомогу при оформленні робіт та постерів. Юні науковці гарно підготувалися і не розгубилися через повітряну тривога, що змусила членів журі задля безпеки змістити початок постерного захисту. Звичайно комісія помічала хвилювання юних дослідників, але підбадьорювала, щоб допомогти як найкраще представити результати своїх досліджень.

Дякуємо Світлані Боднарук, доценту кафедри алгебри та інформатики за організацію та підготовку даного заходу. Дякуємо обом комісіям за злагоджену роботу:

Секція «Математика» Іван Пукальський – професор кафедри диференціальних рівнянь, голова журі.
Члени журі:
Іван Житарюк – професор кафедри алгебри та інформатики;
Олена Карлова – професор кафедри математичного аналізу;
Денис Онипа – асистент кафедри математичного аналізу;
Віра Сікора – доцент кафедри алгебри та інформатики;
Михайло Сумарюк – канд. фіз.-мат. наук, ОЗ Сторожинецький ліцей.

Секції «Статистика» та «Прикладна математика» Ярослав Бігун – професор кафедри прикладної математики та інформаційних технологій, голова журі.
Члени журі:
Галина Мельник – доцент кафедри прикладної математики та інформаційних технологій;
Лариса Піддубна – доцент кафедри математичного моделювання;
Ігор Скутар – асистент кафедри прикладної математики та інформаційних технологій;
Тоня Фратавчан - доцент кафедри математичного моделювання.

Перші кроки стежкою науки завжди непрості, але саме так починається шлях до успіху. Бажаємо юним науковцям багато перемог, а нам усім однієї омріяної ПЕРЕМОГИ.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності