Перейти до основного вмісту
День рідної мови

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

Це свято є особливим для усіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом. Протягом багатьох віків наші предки не лише відстоювали свободу рідної української землі, а й право на існування та визнання української мови. Наразі ми знову мусимо ставати на захист рідної мови. Ворог добре знає: відібравши мову, він привласнить собі душу народу, його культуру й традиції, а також історію.

Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

Запрошуємо на виховний захід з нагоди Міжнародного дня рідної мови, організований студентами 206 групи.

Початок о 13:30

Захід відбудеться в змішаному форматі:
 очно - аудиторія 18;
 дистанційно - на платформі Google Meet за посиланням: https://meet.google.com/zpa-pwth-xos

 

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності