Перейти до основного вмісту
Конференція «Молодіжна наука заради миру та розвитку»

9-11 листопада в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича проходила мультидисциплінарна Міжнародна науково-практична конференція «Молодіжна наука заради миру та розвитку», присвячена Всесвітньому дню науки. Конференція, окрім власне наукової, має ще й благодійну мету, адже всі надані в порядку організаційних внесків кошти будуть передані на потреби Збройних Сил України. Напрямки роботи конференції:

   - Аграрні науки та ветеринарія
   - Біологія та охорона здоров’я
   - Гуманітарні науки та мистецтво
   - Математичні науки
   - Природничі науки
   - Суспільні науки
   - Технічні науки

На напрям Математичних наук вдалося залучити дослідників з різних галузей математики, інформаційних технологій та економіки, серед яких як і досвідчені науковці, так і студенти, для яких подібний досвід виявився новим, серед яких студент третього курсу факультету математики та інформатики Сергій Горошкевич. Також від факультету взяли участь молоді вчені - Андрій Дорош, Іван Гаюк, Микола Гритчук, Анастасія Лянга, Юлія Літвінчук та Денис Онипа (відповідальний за напрям Математичні науки). В науковому комітеті конференції  були також представники факультету математики та інформатики - Олександр Маслюченко та Галина Мельник.

Дослідники обмінялися останніми науковими результатами та проаналізували їх з позицій різних наукових напрямів та шкіл, відмітивши споріднені питання та сфери інтересів. Ухвалено розширювати взаємодію між різними математичними школами та представниками галузі інформаційних технологій, а також посилювати зв'язок освіти із науковими дослідженнями, зокрема залучаючи студентів до вирішення актуальних наукових проблем.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності