Перейти до основного вмісту
ФМІ55

Гортаючи історії сторінки,
Плануючи майбутні відкриття,
Ми підійшли упевнено і гідно
До ювілейної межі життя.
У пошуках й трудах приходять дати,
Як поклик до натхнення і завзять.
Нам є пишатись чим і що згадати.
Матфаку – п’ятдесят і п’ять!
Тож у святковій урочистій тиші
Устаньмо дружно у єдиний ряд.
І вигукнем, щоб чулося гучніше:
Матфак – хвала тобі! Віват!

22 листопада у Мармуровій залі ЧНУ відбулась Урочиста академія з нагоди відзначення 55-ї річниці факультету математики та інформатики. Наша історія особлива, різноманітна, багата на події і сповнена безліччю емоцій та досягнень.

Із вітальним словом з нагоди ювілею привітала деканка факультету Ольга Мартинюк, яка передовсім подякувала нашим Захисникам за можливість проведення урочистостей. Ольга Василівна зазначила, що факультет відзначає свій ювілей із вагомими здобутками, попри щоденні виклики сучасності, колектив факультету математики та інформатики провадить якісну наукову та освітню діяльність. Наш факультет утворився в 1968 році, а дні факультету вперше святкували у 1978 році. Багато що змінилося відтоді. Але за увесь цей час незмінною залишалася та атмосфера, яка панує на урочистостях нашого факультету. Це атмосфера великого родинного свята. Бо всіх нас єднає у першу чергу те, що ми належимо до великої родини, яка носить назву – факультет математики та інформатики. 

Дуже приємно, що на святкування завітали ветерани нашого факультету, випускники різних років, а також перший декан математичного факультету Володимир Васильович Крехівський

Не всі викладачі, випускники і студенти факультету мали змогу бути присутніми на урочистостях, бо захищають нашу Батьківщину на фронті. Всі присутні з безмежною вдячністю переглядали відео-привітання рідному факультету від випускника матфаку 1997 року Героя України Олега Лакусти, студентів шостого курсу – Миколи Скутаря та Дмитра Сорокана, а також добре знаного у всьому університеті, викладача ФМІ Тараса Звоздецького

Вітальні слова колективу рідного факультету звучали і від ректора університету Романа Петришина, який є випускником  МАТФАКу, був його деканом і доклав багато зусиль до розвитку факультету математики та інформатики.

Участь у заході взяли заступниця начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Юлія Грицку-Андрієш, перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор, заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк, заступниця голови ЧОО профспілки працівників освіти і науки Ганна Поштар та голова профспілки Чернівецького університету Микола Боднарук. Посадовці відзначили подяками та почесними грамотами викладачів і працівників факультету.

Також на урочистостях було започатковано нову традицію - на родинному дереві МАТФАКу залишати кольорові відбитки пальців, добавляючи щороку нові листочки. Перший листочок на полотні поставив перший декан факультету, і це дуже символічно. Картину написала наша викладачка, Заслужений вчитель України Тетяна Петрівна Караванова.

Ведучими урочистої академії були студенти Каріна Якимович та Олег Юрченко. Музичні дарунки підготували студенти Марія Канцуренко, Станіслав Коханюк, Катерина Трифаненко, Яна Нікіта, Назарій Григоряк, Іванка Гушман та вокальний ансамбль викладачів факультету математики та інформатики. Олег Бадло продекламував вірш, а танцювальний дует Софії Букурос і Максиміліана Міхалчана подарували глядачам танець. На завершення традиційно всі присутні разом зі співавторкою гімну ФМІ Оленою Карловою виконали гімн нашого факультету.

 

Було, є і буде так: кращим з кращих є матфак!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності