Перейти до основного вмісту
conference

22-24 вересня 2022 року відбулася міжнародна наукова конференція «Прикладна математика та інформаційні технології», присвячена 60-річчю кафедри прикладної математики та інформаційних технологій.

Відкриття конференції відбулося у Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, на якому виступив з вітальним словом ректор університету Роман Петришин та вручив грамоти і подяки колективу кафедри за плідну наукову, науково-педагогічну діяльність, за якісну підготовку висококваліфікованих фахівців ІТ галузі та вагомий вклад у її розвиток протягом 60 років з часу заснування кафедри.

 На конференцію подано 103 доповіді із 9 країн: Казахстану, Люксембургу, Молдови, Німеччини, Польщі, США, України, Франції і Японії. Серед авторів поданих матеріалів 2 член-кореспонденти НАН України, Почесний професор Техаського університету Ростислав Григорчук, 46 докторів і 47 кандидатів наук.

 Напрямками роботи конференції були такі:
– Диференціальні та диференціально-функціональні рівняння,
– Математичне та комп'ютерне моделювання,
– Теорія функцій та її застосування,
– Інформаційні технології у прикладних задачах та освіті.

Конференція працювала водночас очно і дистанційно. Учасники заслухали біля 80 заявлених доповідей, із них 10 пленарних; мали змогу почути і поспілкуватися із двома професорами Техаського A&M університету (США), математиками з Інституту математики НАН України і Потсдамського інституту дослідження впливу клімату (Німеччина), Київського нацiонального унiверситету iменi Тараса Шевченка, Національного університету водного господарства та природокористування і НПУ iменi М.П. Драгоманова (Україна). Працювала студентська секція з прикладної математики та інформаційних технологій. 24 вересня відбувся ІТ-день, в якому взяли участь викладачі ЗВО, працівники ІТ-компаній, а також студенти, які представили свої доповіді і набули досвіду участі у таких форумах.

Фотозвіт конференції

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності