Перейти до основного вмісту
Факультет математики та інформатики долучився до проекту «Наукою вишиваємо Україну»

2 листопада 2022 року в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбувся Всеукраїнський захід «Наукою вишиваємо Україну».

Захід ініційований Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України.

У Чернівецькій області захід проведено за сприяння Ради молодих вчених Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Асоціації випускників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Ради молодих вчених при Обласній державній адміністрації Чернівецької області та громадської організації Молодь. Наука. Спорт. Здоровий рух України.

Анастасія Юрійчук, асистент кафедри прикладної математики та інформаційних технологій, та Тетяна Скрипник, студентка 4 курсу цієї ж кафедри, також долучились до створення вишитої мапи Чернівецької області.

Мета Всеукраїнського заходу полягає у залученні науковців Буковини, випускників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, викладачів та громадськості краю до вишивання однієї з найбільших мап Чернівецької області. Розмір фінальної мапи сягатиме 3,5 на 5 метрів. Розмістять її у Верховній Раді України. Карта слугуватиме символом, оберегом для держави і тих, хто віддано піклується про її майбутнє.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності