Перейти до основного вмісту
Зустріч

14 березня студенти та викладачі факультету математики та інформатики мали за честь поспілкуватись з Героєм України Олегом Лакустою, полковником Національної поліції України, учасником російсько-української війни.

Олег Лакуста - начальник управління КОРД в ГУНП в Чернівецькій області, понад 20 років служить в органах внутрішніх справ, брав участь та керував спецопераціями із затримання особливо небезпечних злочинців, виконував завдання на сході України під час АТО.

З перших днів повномасштабного вторгнення поліцейський командував однією з рот, яка у складі полку спеціального призначення НПУ "Сафарі" брала безпосередню участь у визволенні Ірпеня, виконувала інші бойові завдання у Київській, Сумській, Харківській та Запорізькій областях. Там звільняв та зачищав населені пункти від російських військових.

У річницю незламності на Софійській площі у Києві Олег Лакуста отримав найвищу державну нагороду – звання Героя України з орденом “Золота Зірка”.

Під час зустрічі Олег Корнійович пригадав навчання на матфаці, розповів про становлення своєї кар'єри, бойовий досвід. Наш Герой один із тих співрозмовників, які не дуже люблять розповідати подробиці пережитого. Свою діяльність вважає звичайною і навіть про нагороду каже: "Це не моя нагорода, це нагорода всіх наших хлопців, які боронять державу!" 

Студенти та викладачі мали змогу поставити гостю запитання та поспілкуватись на важливі теми. Олег Корнійович надихнув молоде покоління патріотизмом, самовідданістю та власному прикладі продемонстрував, як вболіває за своїх підлеглих та цінує їх, горить своєю справою. 

Заступник деканки ФМІ Василь Кушнірчук, викладачі та студенти висловили щиру вдячність Олегу Корнійовичу за важливу та патріотичну зустріч, побажали йому й усім військовим міцного здоров’я, мирного неба та перемоги нашої рідної України.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності